Hungarian Urban Explorers

"Itt van minden körülöttünk, csak észre kell vennünk rohanó világunkban..." próbálkozunk vele

Kapcsolat: urbexhungary@gmail.com

Látogatók

Friss topikok

Címkék

airport (1) busz (1) cikk (1) csepel (1) dolgozat (1) egyetem (1) fűtőmű (2) gőzmozdony (1) gőzös (1) ikarus (1) istvántelek (3) kémény (2) kezdet (1) máv (2) miskolc (1) pest (1) reptér (1) roncs (2) szoldi (1) temető (2) tököl (1) urbex (3) vasúti (1) zsoma (1) Címkefelhő

Fűtőmű kéményezés

2011.08.12. 19:03 szoldi

 Nem veszélytelen dolog a kéménymászás, saját felelősségre művelje mindenki. 

Az Istvántelki Főműhely bejárásakor tekintettük meg az ottani elhagyott fűtőművet és annak kéményét. Megtetszett. Szemrevételezés után megbizonyosodtuk róla, hogy (legalábbis az alsó részeken) a habarcs még ép, a fokok még nem mozognak, így a kémény alkalmas lehet az ostromra. 

A megmászásra egy holdfényes nyári estét választottunk, szembe menve az urban exploration talán legfontosabb íratlan szabályával, hogy sötétben soha. Dehát kivétel erősíti a szabályt, fényes nappal valószínűleg azonnal leszednek róla, választásunk tehát nem maradt. 

Délután már nagy volt a készülődés, előkészítettem a felszerelést, beülő, ferrata cucc, karabinerek, heveder, sisak, kamera, fejlámpa, kesztyű, mászócipő.

 


















A terv az volt, hogy mászás közben egyszerre mindig 3 külön helyre biztosítom magamat, '3 egymás utáni fok csak nincs szar állapotban' alapon. Végül bőven elég volt a kettő, sőt valahol egyáltalán nem csatoltam, Zsoma barátomra bíztam magam, ha gázvan -104.

 

Lassan, egyenletesen haladtam felfele, a zajok redukálása érdekében betekertem powertape-el a karabinereim. Felérve a tetejére gyönyörködtető élmény volt, kilátásban azonban messze elmaradt egy napfényes panorámától. Az egész kirucc kb 45 perc volt, 30 fel, 15 le. Elrepült. Lefelé megszámoltam a fokokat, szám szerint 130, alkartávolságnyira. kb 55-58 méter a fokoktól, azonban a földig még van 3-4. Rámondtuk, hogy 60 méter.

Első kémény kipipálva. :)

 

 

Üdvözlünk mindenkit, további képek -, következő poszt hamarosan... :)) Feltehetően a Római-parton lévő elhagyott hotelt fogjuk megtekinteni és beszámolni róla.

A bejegyzés trackback címe:

https://urbex.blog.hu/api/trackback/id/tr383149482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása